"Ik voel me verloren
Als ik jou moet verliezen
En ik blijf van je dromen
Want ik kan je niet missen
Ik kan je niet missen"

Stef Bos

Familieopstelling

Al mijn werk, ook de uitvaartbegeleiding en gezinsbegeleiding vindt haar basis in systemisch werk en familieopstellingen.

Ik ben breed opgeleid in het begeleiden van familieopstellingen en vertel wat meer vertellen over deze methode en mijn persoonlijke begeleiding

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling is een krachtige methode om inzicht te krijgen in de onderliggende dynamieken en patronen binnen jouw familiesysteem en leven. Vaak zijn deze patronen onbewust en belemmeren ze ons in ons dagelijks leven.

Denk bijvoorbeeld aan terugkerende vragen over relaties, werk of gezondheid. Een familieopstelling kan helpen om inzicht te krijgen in deze vragen.

Hoe werkt het?

Tijdens een familieopstelling wordt jouw familiesysteem of vraag in kaart gebracht door middel van representanten. Dit kunnen mensen zijn, maar ook voorwerpen. Deze representanten staan voor personen of elementen uit jouw familiesysteem of vraag, zoals bijvoorbeeld jouw ouders, broers en zussen, of grootouders.

Door deze representanten op een specifieke manier op te stellen in de ruimte, ontstaat er een beeld van de dynamieken en patronen met betrekking tot jouw vraag. Hierdoor kun je inzicht krijgen in de onderliggende oorzaken van bepaalde problemen of blokkades.

Veiligheid

Als begeleider van familieopstellingen werk ik vanuit een veilige en respectvolle setting. Ik creëer samen met jou en de representanten een open en vertrouwde omgeving waarin jij je vrij voelt om jouw verhaal te delen. Door mijn jarenlange ervaring heb ik geleerd om snel tot de kern van de problemen te komen en je te begeleiden in het vinden van oplossingen.

Inzichten

Mijn persoonlijke begeleiding is gericht op het vinden van betekenisvolle inzichten. Dit betekent dat ik niet alleen kijk naar de symptomen van jouw vraag, maar vooral naar de onderliggende oorzaken. Door deze aan te kijken, kun je stappen maken naar blijvende veranderingen en meer voluit leven.

Resultaat

Ik geloof dat deze methode een krachtig middel is om tot inzicht te komen en verandering te bewerkstelligen. Daarnaast maak ik gebruik van mijn ervaring en kennis op het gebied van coaching en trauma. Dit alles met als doel om jou te helpen bij het inzicht krijgen in jouw vragen en toegang tot een beweging naar je volgende stap.

Mijn persoonlijke begeleiding van familieopstellingen is geschikt voor iedereen die met vragen rondloopt in zijn of haar leven. Of je nu vragen hebt op het gebied van relaties, werk, gezondheid of iets anders, een familieopstelling kan helpen om de onderliggende oorzaken bloot te leggen en maakt daarmee ruimte voor nieuwe keuzes. Jij bepaalt in de familieopstelling zelf hoe ver je wil gaan en of je nog een volgende stap wil zetten in je proces op dat moment. Je bent steeds welkom daarbij grenzen en wensen aan te geven.

Het is mijn missie om mensen te helpen bij het vinden van hun eigen kracht en balans. Op het gebied van rouw, leven en werken. In je gezin, in je werksituatie of op welk gebied dan ook. Ik geloof dat iedereen de mogelijkheid heeft om te groeien en zich te ontwikkelen, en ik help je graag bij dit proces door met een systemische bril te kijken naar jouw vraag en vooral ook je verlangen.

Eerdere dagen met opstellingen hebben mensen steeds weer inzichten gegeven die nog lang doorwerken en hen in staat stelden om de gewenste verandering in te zetten. Soms gebeurt dat in 1 keer en vaker is er een proces op gang gekomen waarin steeds weer kleine stappen worden gezet. Ieder doet dat op zijn of haar eigen tempo en manier. Het volgen van een serie opstellingen kan daarbij je proces verdiepen. Je geeft jezelf de kans om ook te ervaren wat het representeren jou persoonlijk kan brengen.

Ben je benieuwd naar mijn persoonlijke begeleiding van familieopstellingen? Kijk dan in de jaaragenda voor een datum om het te komen ervaren! Heb je vooraf nog vragen, mail me gerust.